Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Kosovare Asllani varnar för Italien: ”Helt annan nivå”

Uppdaterad
Publicerad

En vinst mot Italien och Sverige säkrar en plats i åttondelsfinal.

Men Kosovare Asllani varnar för motståndet.

– Vi ska inte underskatta dem, säger den svenska lagkapten.

Italien, rankat 16:e i världen, hade ett tungt EM ifjol när man åkte ur redan i gruppspelet.

När Sverige nu ställs mot laget i VM vill lagkaptenen Kosovare Asllani, som till vardags spelar i italienska Milan, varna för motståndet.

Damlandslaget i fotboll

– Det är ett fysiskt lag som har haft en fin utveckling sedan EM förra året. Det är en helt annan nivå i deras spel, säger hon på en presskonferens.

”Skickliga med boll”

Hon lyfter mittfältet och deras offensiva spelare som Italiens största styrkor. Att det blir en fysisk match tror hon också passar Sverige.

– De har otroligt många spelare som är skickliga med boll. Jag hoppas det kommer att smälla i duellspelet åt båda hållen. Jag tackar aldrig nej till en fysisk match. Vi är mer än redo.

På frågan om hon haft kontakt med eller pikat några lagkamrater i motståndarlaget skrattar hon till.

– Jag skämtar inte före match. Jag gillar inte att snacka innan matcher. Jag har några vänner i det italienska laget och hemma men före match är det ingen kontakt alls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet