Kristoffer Olsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kristoffer Olsson berätta om vägen tillbaka efter sjukdomen Foto: Bildbyrån/TV2

Kristoffer Olsson närmar sig individuell träning – talar ut: ”Kan gå in och spela tio minuter”

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Olsson, 29, drabbades av blodproppar i hjärnan.

Nu är han på väg tillbaka – och talar ut.

– Jag är nöjd med livet, säger han i ett uttalande på FC Midtjyllands hemsida.

Se ett utdrag ur TV2-dokumentären i spelaren ovan.

Det var i februari som nyheten om att landslagsspelaren Kristoffer Olsson plötsligt kollapsat i sitt hem kom. Senare kunde konstateras att han drabbats av blodproppar i hjärnan.

Herrlandslaget i fotboll

Han har därefter successivt fått tillbaka motorik och talförmåga och i augusti fick han flytta hem.

– Jag mår bra och är glad över att vara tillbaka i mitt hus. Det har varit fantastiskt att få tillbaka lite rutin och känna mig lite mer normal igen. Det finns många saker jag ser fram emot med stor glädje och energi, säger han i ett uttalande på FC Midtjyllands hemsida.

Övertygad om comeback

Olsson förklarar att han känner att han har kommit långt.

– Det har varit en hård kamp som jag vann. Det har varit jobbigt, säger han.

FC Midtjylland skriver att han om några veckor kommer att påbörja individuell träning inom föreningen. Ambitionen är att gå in permanent i klubben om ”några månader”.

– Jag var på en match nyligen och någon frågade mig om jag tror att jag kommer att spela fotboll igen. ”Ja”, sa jag. ”Jag kan gå in och spela tio minuter just nu”, säger han i en dokumentär i danska TV2.

Tittar sig själv i spegeln igen

I dokumentären i TV2 berättar han också att det dröjde två veckor innan han återfick medvetandet. Nu är det annorlunda.

– När jag har tittat mig själv i spegeln de senaste två månaderna har jag tittat bort. Jag ville inte sig mig själv i spegeln. För det var inte så bra. Men nu ser jag mig själv. Då blir jag glad och skrattar för mig själv. Det är okej nu, säger han till kanalen.

Han menar att en comeback inte bara är en dröm.

– Det är så det kommer att bli.

Glädjen efter hyllningarna

Några dagar efter att nyheten om hans hälsotillstånd kom ut, i samband med mötet med FC Köpenhamn, hyllades han. Matchen avbröts i den åttonde minuten och applåder utbröt.

– Det kan inte nog understrykas hur mycket det har betytt för mig. Jag har fått stöd från alla i Midtjylland, de tusentals fans, klubbar och bekanta som har skrivit till mig, säger han till klubbens hemsida.

Kristoffer Olsson har gjort 124 matcher för FC Midtjylland. Tidigare har han spelat för lag som Anderlecht, Arsenal och AIK.

Dessutom har Olsson 47 landskamper för Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet