• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Sana brände straff för Blåvitt – se den här

Hemvändaren Pontus Wernblooms första match i startelvan blev inte till ett segerrecept.

1–1 borta mot Mjällby var IFK Göteborgs 13:e segerlösa allsvenska match i följd.

– Det var roligt att spela, men vi ska vinna matchen så klart, säger Wernbloom.

IFK Göteborg vann årets cupfinal och har endast förlorat fem av säsongens 18 första allsvenska matcher. Men – endast två inspelade trepoängare gör att laget för närvarande kämpar i den allsvenska bottenstriden.

Pontus Wernbloom är tillbaka i IFK Göteborg efter sina år utomlands. I återkomsten, i den oavgjorda bortamatchen mot Djurgården, hoppade den 51-faldige svenske A-landslagsmannen in med halvtimmen kvar att spela.

Nu valde ”Blåvitts” tränare Poya Asbaghi att spela Pontus Wernbloom från start, i en anfallsposition.

– Första 90 minuterna jag gjort på ett och ett halvt år, man behöver spela för att komma i form, säger Wernbloom.

Via båda stolparna

I den 25:e minuten tog Blåvitt ett kliv mot en efterlängtad seger när Patrik Karlsson Lagemyr, via båda stolparna, sköt bollen i mål. Pontus Wernbloom var i högsta grad inblandad – genom att smart hoppa över bollen under dess väg fram till målskytten Karlsson Lagemyr.

Se målet här:

Mjällbys tränare Marcus Lantz var allt annat än nöjd med sitt lags första halvlek.

– Jag funderade på byten redan efter 20 minuter för att väcka laget, det var sinnessjukt dåligt, säger Lantz.

I paus gjorde Lantz tre byten och fick efter det se ett bättre Mjällby. Laget tilldömdes en straff i andra halvlek som lagkapten David Löfquist satte säkert i mål.

Brände straff

Med 20 minuter kvar såg en straffspark ändå ut att bli Blåvitts väg mot en trepoängare. Tobias Sana fick chansen från elvameterspunkten – men sköt bollen stolpe och ut.

– Jag ska göra mål. Det är bara upp på hästen igen, så enkelt är det, säger Tobias Sana.

Noterbart är att Sebastian Eriksson skadade sig i sin comeback och tvingades utgå efter bara några minuters spel. Ersatte gjorde inhopparen Victor Wernersson i sitt sista blåvita framträdande före flytten till belgiska Mechelen.