Rolfö kvitterar för Sverige mot England på Wembley Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Kryss i EM-kvalpremiären efter Kafajis succéinhopp

Sverige låg under med 0–1 i första EM-kvalmatchen mot England.

Då byttes Rosa Kafaji in, och två minuter senare assisterade hon till 1–1 som blev slutresultatet.

– Ett jättefint inlägg från Rosa, säger målskytten Fridolina Rolfö till SVT Sport.

Det var mycket England i första halvlek, som rullade boll länge på den svenska halvan. Och till slut kom även målet för regerande Europamästaren.

Lauren James stod för en fin bollträff från höger i straffområdet som letade sig till Alessia Russo som fick Wembley att jubla.

För Sverige dröjde det drygt en timme innan de lyckades hitta nät. Rosa Kafaji byttes in i 62:a minuten och två minuter senare stod hon för en tvär vändning i straffområdet innan hon skickade en hög boll till Fridolina Rolfö som nickade in 1–1.

– Det kändes jätteskönt. Det var bara att sätta dit den med pannan, säger Rolfö till SVT Sport.

Stina Blackstenius var inte långt borta från att ge Sverige ledningen strax därefter. Men missade i en spelvändning målet med några centimeter.

Blackstenius missar friläge för svensk ledning Foto: SVT

Även England hade chans att sätta 2–1. Men tack vare Magdalena Eriksson som räddade öppet mål i slutminuterna, så stod sig 1–1 matchen ut.

– Det var en bra svensk insats. Kändes som om man hängde ihop, säger SVT Sports expert Hanna Marklund.

Rolfö är nöjd med den svenska insatsen.

– Vi är fysiskt starka och vi vinner mycket dueller. Jag tror vi är irriterande att möta för motståndarna. Jag tror de blir frustrerade, säger hon.