Dejan Kulusevski debuterade när Tottenham slog Brighton med 3-1 i FA-cupen. Foto: Bildbyrån.

Kulusevski debuterade för Tottenham

Dejan Kulusevski har presenterat sig för Tottenhams fans.

Något mål blev det inte, men han var nära att skriva in sig i assistprotokollet.

Sammanlagt blev det drygt 25 minuters spel för 21-åringen.

Man kan inte direkt påstå att det var ett drömläge Dejan Kulusevski fick hoppa in i när han gjorde sin debut för Tottenham under lördagskvällen. Laget ledde med 3-1 mot Brighton efter bland annat två mål från skyttekungen Harry Kane och fokus låg på att ta sig vidare i FA-cupen, inte att göra mål.

Och Kulusevski, som byttes in i stället för Lucas Moura till höger i anfallet i den 68:e minuten, gjorde det bra, visade prov på ett moget spel och tog smarta beslut.

I den 80:e minuten fixade han en hörna och fick kort därefter iväg ett ganska tandlöst skott mot Brighton-målet. Tre minuter senare snodde han sedan åt sig en boll och frispelade anfallskollegan Steven Bergwijn som dock levererade ett odugligt avslut från sin fina position mitt i straffområdet.

Matchen slutade 3-1. Tottenham spelar på onsdag igen då laget möter Southampton i ligan.

ARKIV: Kolla in Kulusevskis kanonmål i cupen (19 maj 2021)