Foto: TT

Kylian Mbappé målskytt i Real Madrid-debuten

Uppdaterad
Publicerad

Supercupfinal mot Atalanta – då fick Kylian Mbappé göra efterlängtad debut för Real Madrid. Och den franske storstjärnan fick en drömstart när han slog till med ett mål direkt för nya klubben.

– Det var en fantastisk kväll, jag har väntat på det här ögonblicket länge, säger Mbappé enligt nyhetsbyrån AFP.

Kylian Mbappé presenteras av Real Madrid

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Kylian Mbappé presenteras av Real Madrid – framför fullsatta läktare. Foto: TT

Efter månader av rykten presenterades Mbappé av Real Madrid i början av juni. Då hade 25-åringen redan meddelat att han skulle lämna Paris Saint-Germain, som han hade ett utgående kontrakt med.

”Det är en dröm som går i uppfyllelse”, skrev Mbappé på X efter att den spanska storklubben bekräftat värvningen.

Och under onsdagskvällen blev drömmen sann på riktigt. Mbappé spelade från start när Champions League-vinnaren Real Madrid ställdes mot Europa League-vinnaren Atalanta, med svenske Isak Hien i backlinjen, i supercupfinalen i Warszawa.

Efter en mållös första halvlek höjdes tempot rejält i den andra. Och i den 59:e matchminuten kom också 1-0 för Real när Federico Valverde enkelt stötte in bollen i öppet mål.

Sedan, knappt tio minuter senare, var det dags för kvällens stora huvudperson. Jude Bellingham spelade snett inåt bakåt till Mbappé vid straffpunkten – och fransmannen skickade in 2-0.

– Han är briljant – han är så vass, har så mycket teknisk kvalitet och är en fantastisk lagkamrat också, berömmer Bellingham Mbappé efter matchen.

Seger med 2-0 – därmed har Mbappé säkrat sin första titel med nya klubben.

– Att spela i den här tröjan, med det här klubbmärket och inför de här supportrarna. Det är som en gåva, säger Mbappé efter segern.

På söndag väntar Mallorca i La Liga-premiären. Atalanta spelar sin Serie A-premiär mot Lecce på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.