Kylian Mbappé visade PSG vägen – tung smäll för Bayern München

Uppdaterad
Publicerad

Kylian Mbappé uppges vilja vidare i karriären.

Men innan dess gör han vad han kan för att Paris SG ska nå sin ständiga strävan – den att vinna Champions League.

Slutspelet inleddes med en 2-0-seger mot Real Sociedad.

Sociedad visade länge att klubben är en hård nöt att knäcka. Det behövdes en världsspelare av Mbappés kaliber för att få hål på den nuvarande spanska ligasjuan.

Mbappé fick omgående matchens första chans att bryta dödläget, men hans försök att trycka in bollen i det bortre hörnet parerades av Alex Remiro.

Precis före pausen fick Sociedads lagkapten Mikel Merino på en riktig hästspark till skott. Om bollbanan varit någon decimeter lägre hade ett fullsatt Parc des Princes bjudits på ett drömmål.

Nu slog bollen i ribbans överkant.

Visade vägen

Mbappé, juvelen i PSG, gick till slut inte att stoppa. Hans fjärde mål i Champions League den här säsongen kom efter en knapp timma. Från nära håll stötte han in ledningsmålet

Bradley Barcola, 21-åringen, ökade till 2–0 med 20 minuter kvar.

Smäll för Bayern

Om PSG vann någorlunda programenligt är Bayern München illa ute i sin åttondelsfinal.

På Olympiastadion i Rom hade den tyska storklubben länge det mesta av initiativet mot Lazio, men utan att få till det. Harry Kane, Leroy Sané och Leon Goretzka grämde sig över brända lägen.

Motgångarna kom slag i slag i andra halvlek. Dayot Upamecano fick rött kort, Lazio straff och Ciro Immobile slog in segermålet 1–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.