Lägligt break för Schough: ”Tror hela mitt lag känner samma”

Uppdaterad
Publicerad

Sju raka förluster och på nedflyttningsplats i allsvenskan.

Då kom landslagsuppehållet lägligt för Djurgårdens Olivia Schough.

– Ja, absolut. Jag tror hela mitt lag känner samma. Det har inte alls gått bra för oss, så ett break för de där hemma är också fantastiskt viktigt så att vi sen kan komma hem och köra på nytt, säger hon till SVT Sport.

Djurgården värvade flera profilerade spelare inför säsongen och även om få trodde att de skulle slåss om ett SM-guld så var det nog ingen som trodde att laget i det här läget skulle ha sju raka förluster och ligga på nedflyttningsplats.

– Det är en blandning mellan mycket otur och många enkla mål som vi har släppt in. Vi har spelat bra ibland, dåligt ibland och det har varit jämnt många matcher – men vi har ändå lyckats förlora, säger Schough och fortsätter:

– Det är ingenting som har gått vår väg, men vi har kämpat på och det finns ändå hopp kvar.

”Är det någon som behöver gå i en sådan här situation är det tränaren”

Joel Riddez lämnade sitt uppdrag som tränare för att enbart verka i rollen som sportchef och ersattes av Pierre Fondin inför förra matchen.

– All cred till Joel som har haft oss under en period men är det någon som behöver gå i en sån här situation är det tränaren, säger Schough och fortsätter:

– Och jag märkte nu mer Pierre i senaste matchen att det var lite mer energi. Det blir ju lätt så när man hör en ny röst och lite andra träningssituationer så jag hoppas det kan bli bra.

Känner du som stjärna ett större ansvar?

– Jag känner ju att jag nog aldrig tagit så mycket ansvar som jag gjort det här året. Det har varit väldigt givande för mig och jag tror stenhårt på att vi kommer fixa detta. Men vi måste göra det tillsammans, säger 28-åringen.

EM-kval väntar: ”Kommer inte bli enkelt”

Djurgårdens offensiva pjäs är en del i det landslag som efter VM-bronset befinner sig på Gotland en vecka för, för att sedan inleda EM-kvalet i Lettland.

– Det är alltid kul att komma hit men givetvis ännu roligare efter den sommaren vi hade, säger Schough som inte tror motståndarna ska underskattas:

– Vi lärde oss från VM-kvalet att inga matcher är enkla så vi tränar mycket på att kunna trycka sig igenom ett tätt försvarsspel. Det kommer inte bli enkelt även om det ser så ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.