Amanda Ilestedt är klar för Arsenal Foto: Bildbyrån

Landslagsbacken Amanda Ilestedt klar för Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Amanda Ilestedt är klar för Arsenal.

– Jag ser fram emot att få spela i en av världens bästa och jämnaste ligor och jag hoppas att jag ska kunna ta ytterligare steg i min utveckling, säger hon till SVT Sport.

För knappt två veckor sedan stod det klart att Amanda Ilestedt, som inledde seniorkarriären i Rosengård, lämnar franska storklubben Paris Saint-Germain. Nu har svenskan gjort klart med Londonklubben Arsenal.

– Klubbens satsning både i den engelska ligan och ute i Europa är något som känns riktigt kul att vara en del av. Jag hoppas kunna bidra och hjälpa laget att uppnå nya mål och framgångar, säger hon och fortsätter:

– Det känns superbra och jag är jätteglad över att valet hamnade på just Arsenal.

”En massa erfarenhet”

Där blir hon lagkamrat med landslagskollegorna Lina Hurtig och Stina Blackstenius, och får svenske Jonas Eidevall som tränare.

– Jag är glad över att Amanda anslutit till oss här i Arsenal. Hon kommer med en massa erfarenhet av att spela internationellt och jag tycker att hon har en fantastisk mix av närvaro och teknisk förmåga, vilket gör att hon passar perfekt i vårt lag, säger Eidevall.

Innan säsongen drar igång med Arsenal, som slutade på tredjeplats i den engelska ligan och åkte ut i semifinal mot Wolfsburg i Champions League, väntar VM i Australien och Nya Zeeland för Ilestedt.

MER FOTBOLL: Experten om Sveriges chanser i VM (14 juni)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.