Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Landslagsuttagna Anna Sandberg tvingades utgå skadad mot Kristianstad. EM-kvalmatcher i fara. Se situationen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Landslagsuttagna Anna Sandberg klev av skadad mot Kristianstad – grinade illa

Uppdaterad
Publicerad

Anna Sandberg är uttagen till de superviktiga EM-kvalmatcherna mot England och Frankrike.

Men nu är hon ytterst tveksam till spel. I kryssmatchen mot Kristianstad föll hon, grinade illa och tvingades ut skadad.

Ytterbacken Anna Sandberg går som tåget i damallsvenskan med sitt BK Häcken. Det har gjort att hon är landslagsuttagen till de direkt avgörande EM-kvalmatcherna mot England och Frankrike.

Men i den 25:e minuten kom mardrömsbilderna. 21-åringen föll efter en duell med Kristianstad-kaptenen Carly Wickenheiser, där det såg ut som att hon landade fel när hon satte foten i gräset. Hon tog sig direkt för knävecket och grinade illa och tvingades bytas ut skadad.

Se situationen i spelaren.

Häcken som kom till matchen med fyra raka segrar men fick inte hål på Kristianstad och matchen slutade mållöst. Hisingslaget hade möjligheten att sätta press på Rosengård, som nu ligger sex poäng före, men får alltså nöja sig med en poäng. Rosengård möter Trelleborg 18.00.

– All ära till Kristianstad. De var väldigt fysiska och pressade oss hårt. Vi behövde vara bättre men tyvärr blev det inte mer än ett kryss, säger 39-årige Aivi Luik till Viaplay, som ersatte Sandberg men inte hade någon prognos kring hur skadan såg ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.