Liverpool och Manchester City starkast i första kvartsfinalerna

Det blev två jämna kvartsfinaler i Champions League-slutspelet under tisdagskvällen.

Liverpool som var klara favoriter inför mötet mot Benfica tog en viktig seger på bortaplan och Manchester City hemmaslog Atletico Madrid.

Nu väntar rysarmöten på onsdag nästa vecka.

Liverpool ställdes under tisdagen mot Benfica på bortaplan i förstakvartsfinalmötet på Estádio da Luz i Champions League.Liverpool gick in som stora favoriter och var det hetare laget i den första halvleken där engelsmännen kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

Men Benfica skulle inte ge sig. Fyra minuter in i den andra halvleken misslyckades Liverpools Konaté med att rensa undan ett inspel, Darwin Nunez tog vara på chansen och skakade liv i matchen. 1-2 och Estádio da Luz lyfte.

”Benfica var nära att kvittera”

Benfica fortsatte sedan att hota för ett kvitteringsmål och var nära flera gånger. I den67:e minuten tog sig återigen Nunez in i straffområdet och föll i en duellmed Virgil van Dijk. Anfallaren ropade på straff, men fick inte gehör från domare Jesús Gil Manzano.

Liverpool stängde sedan matchen sedan Luis Díaz fått en fin boll av Naby Keita och kunde runda Benficas målvakt och sätta 3-1 som också blev slutresulatet.

I tisdagens andra kvartsfinal ställdes Manchester City mot Atletico Madrid. Ett City som hade 17 raka Champions League matcher på hemmaplan utan förlust.

Hemmalaget dominerade matchen som väntat och hade ett bollinnehav på 70 procent men trots det lyckades inte City skapa någon riktigt farlig målchans. Men i den 70:e matchminuten fick inbytte Phil Foden chansen att frispela Kevin De Bruyne som satte 1-0 i bortre stolpen – som också blev slutresultatet.

Nu väntar rysarmatcher nästa vecka på onsdag.