Arne Slot och Liverpools assisterande tränaren Sipke Hulshoff på Selhurst Park. Foto: Hannah Mckay / BILDBYRÅN

Liverpools nionde seger på tio matcher rekord för klubben: ”Speciellt”

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool vann med 1-0 mot Crystal Palace i Premier League och tog klubbens nionde seger på de tio inledande matcherna den här säsongen, vilket är nytt klubbrekord.

Segerraden är räknat alla turneringar den här säsongen.

– Det är faktiskt ganska speciellt med tanke på hur många fantastiska tränare Liverpool har haft, säger den nederländske tränaren Arne Slot som synats i sömmarna efter att ha tagit över efter ikonen Jürgen Klopp.

Liverpool leder Premier League på 18 poäng, en före Manchester City och Arsenal. Enda poängtappet kom hemma mot Nottingham Forest som chockvann på Anfield med 1-0.

”Hoppas kunna mer speciella saker”

– Jag tror och hoppas att de inte bara kommer ihåg mig om ett, två, tre, fyra, fem år bara för det här. Vi hoppas kunna göra mer speciella saker än det här, säger Slot som fick se den brasilianske målvakten Allison halta av med en befarad lårskada i andra halvlek. Det befaras att han blir borta i ett par veckor, uppger BBC.

Slot var kritiskt till det engelska förbundet FA för att man efter en Champions League-match under onsdagen fick en match med tidig avspark i ligan på lördagen.

Manchester City utökade sin hemmasvit till 50 matcher utan förlust efter 3-2 mot Fulham. Senaste hemmaförlusten kom mot Brentford i november 2022.

Premier League

Crystal Palace logo

Crystal Palace

0 - 1

Liverpool logo

Liverpool

Selhurst Park, London
Publik: 25185
Domare: Simon Hooper

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.