Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lucas Bergvall om att bli utbytt efter tolv minuter i Europa League-debuten. Foto: Sara Damne / BILDBYRÅN

Lucas Bergvall: ”Tufft – man får vara lite sur”

Uppdaterad
Publicerad

Lucas Bergvalls första start i Europa League för Tottenham fick ett abrupt stopp.

Lagkamraten och mittbacken Radu Drăgușin blev nästan omgående utvisad och svensken byttes därmed ut efter tolv minuter.

– Tufft, någonting man sett fram emot jättelänge, säger Lucas Bergvall till SVT Sport.

Hör Lucas Bergvall berätta om hur det kändes att bli utbytt efter tolv minuter i sin första start för Tottenham i Europa League.

Lucas Bergvall, 18, har fått en lovande start i Premier League-klubben Tottenham. Fem inhopp i ligan hittills efter sju omgångar .

Herrlandslaget i fotboll

– Det känns som om jag kommer in i det mer och mer. Mycket träningar och matcher. Jag vet inte vad jag förväntade mig. Jag är otroligt nöjd med min tid där, säger Lucas Bergvall som lämnade allsvenskan och Djurgården i somras.

Hur mycket tålamod har du med dig själv?

– Ibland kanske lite. Jag är 18 år och spelar i Premier League, jag försöker hålla fötterna på jorden och fortsätta jobba. Ingenting kommer lätt. Man vill ha mer hela tiden och spela i varje match. Man utvecklas varje dag i träning och på matcher och tar in det får man av spelare och ledare som har otroligt mycket erfarenhet.

”Otroligt viktig match”

Bergvall har än så länge fått förtroende från start i tre tävlingsmatcher i Spurs. I ligacupen mot Coventry (3-1-vinst), mot Qarabag i Europa League (3-0-seger där han blev utbytt efter tolv minuter) och på nytt i Europa Leagues ligafas mot Ferencvaros som Tottenham besegrade med 2-1.

I senaste landslagssamlingen (vinsterna mot Azerbajdzjan och Estland i Nations League) byttes han in med 18 respektive sex minuter kvar av matchen. Till stundande matcherna mot Slovakien och Estland hoppas mittfältaren på mer speltid.

– Slovakien blir otroligt viktig match som inte blir lätt. Vi måste vara påkopplade och göra jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet