Gustav Ludwigsons duell med Tobias Andersson, som gav Hammarby straffen fram till 3-2. Foto: Bildbyrån

Ludwigson i huvudroll när Hammarby vände och tappade mot Kalmar

Hammarby vände ett 1-2-underläge mot Kalmar till 3-2 men klarade inte av att knyta ihop säcken utan matchen slutade 3-3. Gustav Ludwigson blev huvudperson med att både orsaka en straff och sedan fixa en straff för sitt Hammarby.

Det var stor besvikelse i Hammarby efter de två tappade poängen hemma på Tele2.

– Vi kan inte spela med 70-80 procents insats och tro att det ska räcka för att Kalmar är ett bottenlag. Vi får skylla oss själva, säger kaptenen David Fällman besviket till Dplay.

Vid Kalmars straff inför 1-1, säkert i mål av Piotr Johansson, gjorde sig Ludwigson stor och täckte bollen med en tydligt utsträckt arm.

I början av andra halvlek stötte Aron Johannsson in 2-2 efter att ha sprungit i djupet och visat fin känsla efter ett inlägg. Då var Hammarby på gång.

Efter en timme rusade Ludwigson efter en boll i en duell med Kalmars målvakt Tobias Andersson och valde att hoppa över denne för att undvika en kollision och fick straff trots att det inte var någon kontakt.

Kvitterade med första bolltouchen

Aron Johannsson gjorde sedan inget misstag från straffpunkten och fullbordade Hammarbys vändning till 3-2.

Men Hammarby slog av på takten för tidigt, ett mönster den här säsongen, och gav Kalmar, som utnyttjade alla sina fem byten, lillfingret. Alexander Ahl Holmström hade varit på planen i en minut när han helt omarkerad nickade in 3-3 för Kalmar med tio minuter kvar.

– Det är skönt att få göra mål på första bolltouchen. Vi gör det bra och krigar på, säger Ahl Holmström.