Luis Suarez

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Suarez bryter ihop på presskonferensen: ”Det är svårt”. Foto: TT

Luis Suárez slutar i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Uruguays välkände, för en del ökände, storstjärna Luis Suárez har snart gjort sitt i landslaget.

Efter VM-kvalmatchen mot Paraguay hemma på fredag är det slut.

– Det här är svårt för mig att berätta, säger en tårögd Suárez.

– Jag vet att det kommer att bli svårt för mig att komma med i nästa VM. Men att det är jag själv som tar beslutet att kliva av, och att jag inte tvingas till det på grund av skador, känns bra, sade 37-åringen med tårar i ögonen på en presskonferens inför avslutningsmatchen i veckan.

Suárez fortsätter dock som klubbkamrat till Lionel Messi i Inter Miami i USA, den tröjan behåller han på.

Spelat i Barcelona

Suárez har spelat i landslaget sedan 2007 och har hunnit med 69 mål på 142 matcher. Han har spelat klubbfotboll i bland annat Barcelona och Liverpool och gjort sig känd som en giftig forward och målgörare. Men han är också mindre väl sedd av andra i fotbollsvärlden.

I VM 2014, ett av de fyra VM han spelat i, bet han Italiens Giorgio Cellini och blev avstängd i fyra månader. I VM 2010, i kvartsfinalen mot Ghana, tog han bollen med handen på mållinjen i slutminuterna och bestal Ghana på segern. Ghana missade straffen de fick för Suárez hands.

Enligt Suárez är höjdpunkten i hans landslagskarriär när Uruguay tog hem de Sydamerikanska mästerskapen 2011.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.