Malmö FF

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se målen av Taha Ali och Hugo Bolin som säkrade SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Malmö FF säkrade guldet med Erling Haaland på läktaren: ”Alltid lika kul att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut att bli ännu ett uppskjutet guldfirande för Malmö FF. Men säsongens stora utropstecken Hugo Bolin avgjorde symboliskt med sitt 2-1 mot IFK Göteborg en kvart från slutet och klubben kunde säkra sitt 24:e SM-guld.

– Fantastiskt, det går knappt att förklara. Det var som att alla känslor bra ut och jag bara skrek, säger matchhjälten till SVT Sport.

Se målen av Taha Ali och Hugo Bolin som säkrade SM-guldet i spelaren ovan.

– Det är fantastiskt och alltid lika kul att vinna, det är riktigt starkt. Vi har varit det överlägset bästa laget även om det varit sådär på slutet men nu står vi här som vinnare med två matcher kvar och det är otroliga känslor, säger Isaac Kiese Thelin till SVT Sport från kaoset på planen.

Innan slutsignalen ljudit efter tolv minuters tilläggstid hade fansen vecklat ut en stor banderoll med texten ”VI VANN IGEN”. Guldbengaler tändes och en stor planstormning, trots klubbens vädjanden, genomfördes. Spelarna blev av med diverse tröjor och övrig utrustning av fansen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se planstormningen när Malmö säkrar klubbens 24:e SM-guld. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

– Den här känslan när vi har vunnit är alltid den bästa när man ser alla glada människor. Jag vill rikta ett stort tack till alla fansen, vi har gjort det här tillsammans, säger Kiese Thelin.

”Allt har en mening”

Efter en knapp timme vek vesslesnabbe Taha Ali inåt och klippte in 1-1 för Malmö FF med sitt första mål för säsongen och skapade guldvittring på den kokande arenan.

– Allt har en mening och jag lägger mitt liv i Guds händer och självklart har jag velat göra mål tidigare men allt har sin tid och det skedde idag och det blev avgörande. Jag ska njuta av det som vi presterat, säger Ali som blivit utan shorts.

Det stora jublet kom en kvart från slutet. Taha Ali spelade in bollen till Hugo Bolin som vände om och drog in 2-1 för Malmö. Bengalerna tändes och Sebastian Nanasi, blev proffs i Strasbourg i somras, jublade på läktaren som gungade och sjöng av glädje.

– Fantastiskt, det går knappt att förklara. Det var som att alla känslor bra ut och jag bara skrek, säger Bolin.

Ett minne du kommer att ha med dig länge?

– Resten av livet, 100 procent, det största som har hänt i min karriär.

Haaland följde kompisen Erik Botheim på plats

På läktaren satt Manchester Citys superstjärna Erling Haaland på blixtbesök med sitt entourage för att följa kompisen Erik Botheim. Alla hade satt på sig en ljusblå MFF-tröja med nummer 20 på ryggen. MFF-fansen skanderade att norrmannen skulle skriva på.

Se även: Malmö FF:s väg till SM-guldet

Malmö FFs Isaac Kiese Thelin jublar med Jens Stryger Larsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malmö levde upp till de skyhöga förväntningarna och blev svenska mästare andra året i rad. Foto: Bildbyrån

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

2 - 1

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Eleda Stadion, Malmö
Publik: 21258
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.