Malmö körde över Djurgården.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Malmös drömstart i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån.

Malmö krossade Djurgården i toppmötet i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Malmö stod för en maktdemonstration på hemmaplan.

Redan efter 22 minuter stod det 3-0 mot Djurgården.

– Första 30 spelar vi ut dem helt tycker jag. De känns lite rädda, säger Hugo Bolin, som låg bakom två av målen, till SVT Sport.

Malmö kom från en tung förlust mot Sparta Prag i Champions League-kvalet. Då gjorde de en rivstart mot Djurgården med tre mål på 13 minuter.

Hugo Bolin inledde med en fullträff från vänsterkanten efter tio minuter och Anders Christiansen följde upp med att hitta nätet på samma ställe bakom Jacob Rinne i Djurgårdens mål.

I det tredje målet var Bolin i farten igen ute på vänsterkanten, bollen styrde via Djurgårdenspelare och dömdes som självmål men 3-0 var ett faktum.

– Vi snackade om det innan, att gå ut första 15-20 och verkligen köra och det känns som de bara skjuter bort bollen och vi kan anfalla igen, säger Hugo Bolin.

Kiese Thelin med sitt 13:e mål

Blåränderna fick kämpa i brant uppförsbacke men de var inte utan lägen. Nyförvärvet Santeri Haarala hade fyra avslut i andra halvlek men inget av dem hittade nätmaskorna.

Isaac Kiese Thelin drygade ut ledningen ytterligare till 4-0 med sitt trettonde mål för säsongen. Målet tar honom till delad skytteligaledning med BP:s Nikola Vasic.

– Katastrof, det finns inte mycket mer man kan säga, vi gör inte mål på de chanserna vi får och då blir det svårt, säger Djurgårdens Haris Radetinac.

– Man visste inte om man skulle skratta eller gråta i första halvlek. Men ibland är det så. Jag tycker att vi studsade tillbaka rätt bra i andra halvlek. Vi har lägen i första halvlek och jag vet inte hur många i andra, säger målvakten Jacob Rinne.

Se drömstarten i spelaren ovan.

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

4 - 0

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Eleda Stadion, Malmö
Publik: 20432
Domare: Fredrik Klitte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.