VAR-mål

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se alla målen i spelaren ovan. Foto: MFF Play

Malmö kryssade mot PAOK i Champions League-kvalet – efter VAR-mål

Uppdaterad
Publicerad

Malmö ställdes mot grekiske fjolårsmästaren PAOK i en tuff Champions League-lottning.

Inför returen i Grekland får man bara med sig ett kryss – bland annat efter VAR-mål.

– Nu får vi åka till Grekland och göra jobbet, säger Anders Christiansen till MFF Play.

När Malmö FF lottades mot PAOK i den tredje rundan av Champions League visste man att det skulle bli tufft. Grekerna vann nämligen inhemska ligan förra säsongen.

Men inför returen får man nu bara med sig ett 2-2-resultat och måste alltså vinna när matchserien vänder ner till varmare breddgrader i Grekland.

– Vi börjar helt fantastiskt och det kokar här inne. Men vi gör det svårt för oss själva när vi ger bort två mål, det är ett kvalitetslag vi möter, säger MFF-kaptenen Anders Christiansen till MFF Play.

Det var dock Malmö som tog ledningen. Mittbacken Pontus Jansson nådde högst på en hörna och nickade in 1-0 till en hemmapublik i extas på Eleda stadion.

Sen kom en ur svenska ögon kontroversiell kvittering. Innan paus hade bortalagets Taison en boll i nät som dömdes bort för offside. Men efter VAR-koll godkändes målet. VAR används inte i allsvenskan men i europeiska matcher måste systemet tillämpas.

Malmö tog åter ledningen via stjärnan Sebastian Nanasi men med kvarten kvar att spela stötte den förre Chelsea-spelaren Abdul Baba Rahman in slutresultatet 2-2.

– Nu får vi gå ut med bröstet fram och göra det på bortaplan, säger Christiansen.

Returen spelas den 13 augusti 19:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.