City-spelarna rasade efter Alex Greenwoods utvisning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här får Alex Greenwood rött kort för att ha maskat. Foto: Bildbyrån

Manchester City kryssade mot regerande mästaren Chelsea – trots två röda kort

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City spelade 1-1 mot den regerande mästaren Chelsea i Super League – trots att man avslutade matchen med nio spelare. Det första röda kom i första halvlek för att domaren ansåg att Alex Greenwood maskade.

– Det är löjligt, säger BBC:s expert Rachel Brown-Finnis.

Manchester City gick mot en heroisk seger med två spelare färre än gästande Chelsea. Men i den 95:e minuten lyckades Londonlaget kvittera till 1-1.

Chloe Kelly förde upp Manchester City i ledning tidigt i första halvlek, men det kontroversiella röda kortet kom redan efter 38 minuter.

Stjärnan Alex Greenwood tog lite tid på sig att slå en frispark och fick sitt andra gula för att ha maskat. City-spelarna förstod ingenting och de fick även medhåll av BBC:s expert Rachel Brown-Finnis.

– Det är löjligt. Hon försökte inte ens spela tid, hon väntar på hennes lagkamrater att gå högre upp i planen. Det var en fråga om sekunder. Ett väldigt dåligt beslut, säger hon.

I den 81:a minuten drog Lauren Hemp ner en motståndare och då fick även hon lämna planen.

Trots det höll man på att ta tre poäng, men på tilläggstid satte Guro Reiten kvitteringen.

Filippa Angeldal startade för City, men byttes ut i andra halvlek. Zecira Musovic fick chansen i mål för Chelsea, medan Johanna Rytting-Kaneryd satt på bänken hela matchen.

Manchester City och Chelsea har nu båda en seger och ett kryss i säsongsinledningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.