Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Manchester Citys mål från vinsten över Barcelona. Foto: Martin Rickett

Manchester City vann mot regerande CL-mästaren FC Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Världens bästa klubblag och regerande CL-mästare.

Men borta mot Manchester City blev det en överraskande 0–2-förlust för FC Barcelona.

Regerande Champions League-mästaren FC Barcelona var en tydlig favorit på förhand. Men Manchester City tog ledningen efter 36 minuter efter att bollen damp ner framför Naomi Layzell från en hörna, där Barcelonas målvakt hamnade väldigt snett.

”Barca” jagade kvitteringen matchen igenom, men Manchester City höll emot. Och i minut 77 kom Manchester Citys Bunny Shaw helt öppen med målvakten. 27-åringen rundade henne och satte 2–0. Ett stort jubel utbröt på slutsignal när skrällen var fullbordad.

Barcelona har vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av Champions League och sedan gruppspel infördes säsongen 2021–2022 har storklubben endast åkt på en förlust i det skedet av turneringen.

I övrigt har det blivit 16 segrar och en oavgjord. Nu vet Barça – med den svenska stjärnan Fridolina Rolfö i startelvan – hur det känns att förlora igen.

UEFA Women's Champions League

Manchester City logo

Manchester City

2 - 0

FC Barcelona logo

FC Barcelona

Joie Stadium, Manchester
Domare: Stéphanie Frappart

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.