Manchester United-spelaren Antony.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Antony bemöta anklagelserna i en intervju med brasiliansk tv. Foto: Bildbyrån.

Manchester United-stjärnan Antony talar ut efter anklagelserna

Uppdaterad
Publicerad

Antony, 23, anklagas för misshandel av sin ex-flickvän.

Nu talar Manchester United-stjärnan ut i en intervju.

– Det är hundra procent fel, säger han i brasiliansk tv.

Tidigare under veckan vittnade Antonys ex-flickvän, Gabriela Cavallin, om att hon blivit misshandlad av fotbollsspelaren. Det ledde bland annat till att Antony petades i det brasilianska landslaget.

Nu nekar 23-åringen till alla anklagelser i en ny intervju.

– Jag har aldrig slagit henne. Det är bara lögner, säger Antony.

Cavallin har själv sagt att Antony gett sig på henne fysiskt flertalet gånger, bland annat när hon var gravid. När Antony får frågan om hur ex-flickvännen fick en skada mot huvudet svarar han så här:

”Aldrig använt fysiskt våld”

– Hon blockerade dörren när vi var på ett hotell. Hon lät mig inte gå ut. Hon blev arg och började kasta glas och tallrikar i golvet och mot mig. Då höll jag om henne, men jag skadade henne inte. Jag försökte bara få henne att lugna sig, säger han och fortsätter:

– Jag har aldrig använt mig av fysiskt våld. Det blev verbalt, jag förolämpade henne och hon förolämpade mig. Det var från båda sidor.

Utöver anklagelserna från Gabreila Cavallin har även två andra kvinnor anklagat Antony för övergrepp, enligt brittiska The Guardian. Polisen i Manchester meddelar att en utredning pågår.

Antonys klubblag har i skrivande stund inte stängt av honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.