Foto: Bildbyrån

Manchester Uniteds match uppskjuten – efter covidutbrott

Uppdaterad
Publicerad

Premier League-mötet mellan Manchester United och Brentford som var tänkt att spelas i kväll skjuts upp, meddelar United på sin sajt.

United begärde på måndagen att matchen skulle skjutas upp, och senare kom beskedet från ligan att man godkänt uppskjutningen.

Orsaken är att Manchester United har bekräftade covid-utbrott bland spelare och personal. Lagets verksamhet vid träningsanläggningen Carrington Training Complex har stoppats under ett dygn, och de personer som testat positivt är isolerade enligt den engelska ligans protokoll.

Lindelöf klev av

Truppen som mötte Norwich på bortaplan i lördags – däribland svenskarna Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga – ska dock inte ha haft kontakt med de smittade personerna, skriver United.

Lindelöf klev av matchen mot Norwich i den 70:e minuten efter att ha fått svårt att andas. Direkt efter matchen sade tränaren Ralf Rangnick att det eventuellt kan ha varit en sammanstötning med en annan spelare som låg bakom besvären.

– Han hade svårt att andas och hans puls var högre än normalt, så vi var tvungna att byta ut honom. Han undersöktes av läkare och hittills verkar allting okej, men han är fortfarande lite chockad, sade Rangnick.

Rekordmånga fall i ligan

Brentford ställer sig bakom ligans beslut att skjuta fram matchen.

”Vi förstår att det är många fans som kommer att drabbas av matchflytten och vi ber om ursäkt för förändringen, som var bortom vår kontroll”, skriver Brentford i ett uttalande, men lägger till:

”Vi respekterar Premier Leagues beslut och är eniga om att hälsan hos båda klubbarnas spelare och ledare är viktigast.”

Den senaste veckan har Premier League rapporterat totalt 42 positiva covidfall bland spelare och ledare (av totalt 3 800 testade), fler än någonsin tidigare under en sjudagarsperiod. Siffran är också högre än de föregående sju veckorna kombinerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.