Mardrömsmotstånd väntar i premiären: ”Jättetufft”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har förlorat tre raka matcher mot Nederländerna – utan att göra mål. I kväll möts lagen då Sverige premiärspelar i EM.

– Det kommer bli jättetufft, säger lagkapten Caroline Seger till SVT Sport.

Sverige och Nederländerna har mötts 22 gånger genom historien. Av dem har Sverige vunnit tio och Nederländerna sju.

Men de senaste åren har just nederländskorna varit ett mardrömsmotstånd för det svenska laget. Man har förlorat tre raka matcher, utan att göra mål.

Fotbolls-EM

”Hoppas på ett bra resultat”

Senast var det i VM-semifinalen 2019 då man föll i förlängning och innan dess var det i kvartsfinalen i EM 2017 som Nederländerna till slut var på hemmaplan.

– Det är ett lag som vi inte har lyckats vinna mot de senaste gångerna jag har mött dem. Det är ett lag som har vunnit EM, men också tagit sig till final i VM. Det är ett lag som är väldigt duktigt med individuellt duktiga spelare. Det är en match som man har längtat efter väldigt länge, säger Seger och fortsätter:

– Vi hoppas på ett bra resultat och har en trygghet i gruppen. Och en tro på detta.

”Ofantligt många skickliga spelare”

Lagkaptenen menar ändå att man inte ska drabbas av panik även om det inte skulle bli seger i kväll.

– Vi har pratat om att vi kan slå alla lag på våra bästa dagar. Men vi måste komma upp till den nivån och växa under turneringen. Det är inget som säger att vi inte kan gå långt i turneringen, även om vi får en sämre start, säger hon.

Seger pekar också ut några av Nederländernas största stjärnor.

– De har väldigt många individuellt skickliga spelare. (Vivianne) Miedema som gör jättemycket mål och springer över stora ytor. Sedan har vi Lieke Martens, Danielle van den Donk och Sherida Spitse. Det är ofantligt många skickliga spelare att hålla reda på. Vi måste spela ett bra försvarsspel och vara skickliga i våra omställningar. Det kommer nog bli en fartfylld match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet