Mariona Caldentey i det spanska landslaget Foto: TT

Mariona Caldentey hyllar svenska laget: ”Så tacksamma”

Uppdaterad
Publicerad

Spanska straffskytten Mariona Caldentey hyllade svenska laget efter OS-kvalmatchen.

– Vi är så tacksamma för deras stöd och tackade dem efteråt, säger hon.

Caldentey avgjorde matchen med straffen som blev matchens sista spark. Men frågorna efteråt handlade nästan bara om hur senaste veckan varit och hur det var att spela match igen.

– Vi hade stor lust att spela fotboll, det är ju det vi vill göra. Men det var en svår match mentalt och vi var väldigt trötta efter alla möten och lite sömn. Men vi lyckades förbereda oss och är mycket nöjda.

Hur värderar du den här segern?

– Mycket högt. Vi sa till varandra att det är en av de bästa matcherna vi spelat, inklusive VM. 

Tror du många i Spanien ville att ni skulle förlora efter det som hänt?

Ja, absolut. De kommer fortsätta kritisera oss men vi är en stark grupp. Och även om många kritiserar oss har vi många som stöttar oss också. Caldentey menar att det var bra att möta Sverige i det här läget eftersom de tydligt känner det svenska lagets stöd. Lagen stod också tillsammans med en banderoll före matchen.

– Sverige är ett exemplariskt landslag på många sätt. Hur de är som landslag, deras samhälle och deras kultur. Vi sa till spelarna efteråt hur tacksamma vi är. Det är ju en kamp för alla som det stod på banderollen och vi visste att det var bra att möta Sverige i det här läget för de är så solidariska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.