Maximilian Ibrahimovic gjorde debut i den svenska landslagströjan.

Se intervjun med Maximilian Ibrahimovic efter debuten i P18-landslaget. Matchklipp från TV4 Play. Foto: Bildbyrån/SVT

Maximilian Ibrahimovic gjorde debut i P18-landslaget när Sverige vann

Maximilian Ibrahimovic fick en trevlig debut i P18-landslaget.

Han blev inbytt till den andra halvleken när Sverige besegrade Japan med 1-0 i en träningsmatch.

– Det betyder att det ska komma mycket mer, det är ett steg för fortsättningen, säger Maximilian Ibrahimovic efter matchen.

Maximilian Ibrahimovic blev inbytt i den andra halvleken men kom inte till några farliga situationer offensivt.

– Det var en svår matchbild, vi hade inte mycket boll men vi krigade, kämpade och jobbade som ett lag, säger Ibrahimovic.

Barndomsvännen John Mellberg gillade vad han såg från Ibrahimovic.

– Jag tycker det var väldigt roligt att se, kändes positivt. Det såg bra ut. Vi känner varandra sedan tidigare, roligt att ha en kompis här, säger Mellberg.

Förgrundsfigurer för Sverige blev målskytten Santino Samuyiwa – som satte matchens enda mål tidigt – och målvakten William Nieroth Lundgren som räddade en straff.

– Vi krigar mycket det var en svår matchbild. Vi vann med 1-0 till slut, det var roligt, fortsätter Ibrahimovic.

Se Sveriges mål och straffräddning i segern mot Japan. Foto: David Aliaga / BILDBYRÅN

Mellberg tvingades utgå

Efter Samuyiwas ledningsmål i den första halvleken bevakade Sverige sin ledning.

Men det var inte utan viss spänning. I den andra halvleken fick Japan straff när domaren tyckte Halmstadsspelaren Emir El-Kathemi gick för bryskt in i en situation.

Målvakten Nieroth Lundgren räddade dock både straffen och senare – i slutet av matchen – ett farligt läge från nära håll.

En tung situation för Sverige var när backen John Mellberg tvingades lämna planen i den andra halvleken. Efteråt kunde han dock lämna lugnande besked.

Maximilian Ibrahimovic spelar till vardags i Milans akademilag.

John Mellberg tvingades utgå skadad i Sveriges U18-match mot Japan.

Oroväckande bilder på John Mellberg – haltade av Sveriges P18-match Foto: Tv4 Play.