Real Madrid såg ut att gå mot en tung förlust.

Men Karim Benzema mäktade med ett hattrick när Real Madrid skickade ut Paris Saint-Germain i Champions League-åttondelsfinalen.

– Vi förtjänar segern, säger fransmannen till Uefa.

Real Madrid tog under onsdagskvällen emot Paris Saint-Germain i Champions League-åttondelsfinal.

Kylian Mbappé avgjorde första mötet mellan lagen sedan han i matchminut 94 skjutit in 1-0 för sitt PSG.

I den andra åttondelsfinalen tog återigen PSG ledningen, Kylian Mbappé fick bollen i djupled och sköt in 0-1 efter 39 minuter.

0-1 stod sig halvleken ut och PSG fortsatte att trycka på och var nära att utöka till 0-2.

Två mål på två minuter

Men i den 61:a minuten kvitterade Karim Benzema sedan PSG:s målvakt Gianluigi Donnarumma stått för en jättetabbe där Vinicius Jr fick tag i bollen och kunde enkelt passa Benzema som sköt in bollen i öppet mål.

Real Madrid var inte nöjd där, i den 76:e minuten gav Benzema Real ledningen efter en fin passning från Luka Modric – och bara två minuter senare fullbordade fransmannen sitt hattrick när Marquinhos misslyckades helt med en rensning.

Real Madrid höll därefter undan och vann matchen med 3-1 och är klara för kvartsfinal efter totalt 3-2 inför ett kokande Santiago Bernabéu.

– Vi behövde fansen och det här är för dem. Det var en väldigt svår match, men vi tryckte på fram till slutet och vi förtjänar segern. Vi förlorade första matchen, de tog ledningen med 1-0 i kväll, men våra fans pushade oss att ge allt till slutsignalen, säger Benzema till Uefa.

Rasar mot domslutet

– Vi var det bättre laget, det är svårt för vi gav Real hopp, det domslutet förändrade matchbilden. Vi gör misstag så klart, men när något sådant händer är det svårt att göra något åt för spelarna. Paris Saint-Germain har jagat Champions League-titeln i flera år nu. Jag är väldigt besviken och upprörd men sådana här saker kan hända. De kommande veckorna kommer inte bli lätta, säger PSG:s tränare Mauricio Pochettino.

Benzema blev även den äldste hattrickskytten någonsin i Champions League (34 år och 80 dagar) sedan starten 1992/1993, enligt statistiktjänsten OptaJoe.

I den andra åttondelsfinalen tog sig Manchester City enkelt vidare mot Sporting, sedan man vunnit första mötet med 5-0.