Mexiko chockade USA – andra segern i historien

Att Mexikos damlandslag i fotboll slår giganten USA hör inte till vanligheterna.

I natt besegrade dom jätten för andra gången i historien – och första gången på 14 år.

Se klassmålet som sänkte USA i spelaren ovan.

Blott en gång tidigare har Mexiko slagit fyrfaldiga världsmästaren USA – 40 gånger har det blivit förlust och en gång har mötet slutat oavgjort. 14 år efter den senaste segern slog de mexikanska fotbollsdamerna till igen. Det blev seger med 2-0 mot USA i gruppspelet av Gold Cup för damer – det nord- och centralamerikanska mästerskapet.

Mittfältaren Lizbeth Ovalle gav Mexiko ledningen i den 28:e minuten i Carson, Kalifornien, och det var USA:s första insläppta mål på 33 matcher mot en fotbollsnation som tillhör Nord- och Centralamerikas eller Karibiens fotbollsförbund.

I andra halvlek fastställde Mayra Pelayo segern till 2–0 på tilläggstid. Segern gör att Mexiko vann gruppen, men tvåan USA är också vidare till kvartsfinal.

Tolv landslag fördelade på tre grupper deltar i premiärupplagan av Gold Cup.

Mexiko och USA spelar i grupp A i mästerskapet tillsammans med Argentina och Dominikanska Republiken. Mexiko leder gruppen med sju poäng och har USA precis bakom sig med sex poäng.