Mjällbys huvudtränare Anders Torstensson har drabbats av cancer. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Mjällby AIF:s tränare Anders Torstensson har cancer

Uppdaterad
Publicerad

Igår gick Mjällby AIF ut med att tränaren Anders Torstensson är sjukskriven.

Nu har han själv gått ut på Facebook och berättat varför.

”Jag har preliminärt diagnostiserats cancer”, skriver han.

Anders Torstenssons sjukskrivning kom som en blixt från klar himmel.

Han skriver nu på Facebook att han preliminärt diagnostiserats med kroniskt lymfatisk leukemi.

De flesta som läser detta vet redan att jag är sjukskriven och för att undvika ytterligare spekulationer vill jag via detta inlägg meddela att jag preliminärt diagnostiserats med en form av cancer som heter Kroniskt Lymfatisk Leukemi. Trots tre väldigt elaka ord i diagnosen har jag redan fått mig till livs att det finns värre former av cancer. Jag mår (faktiskt) under omständigheterna bra även om det blivit ett antal tårar. Jag ska på ytterligare utredning o provtagning och där får jag förhoppningsvis fler svar. Mycket mer vet jag inte nu. Måste landa i detta först. Men nu vet ni.”

I Torstenssons frånvaro leds laget av Christoffer Augustsson och Karl Marius Aksum tills vidare. 58-åringen har varit Mjällbys tränare sedan januari 2023.

”Anders har varit stark de senaste dagarna i en, såklart, tuff situation. Det viktigaste i detta läget är att Anders skall må bra och där ligger även förenings fokus för att kunna göra det vi kan”, skriver klubbchefen Jacob Lennartsson på klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.