Mjällbys drömöppning chockade Kalmar

Två formstarka lag på Strandvallen men bara ett som levererade. Mjällby fick en drömstart  i mötet med Kalmar och hade 2-0 redan efter fem minuter. Mjällby vann med 4-0 och  har nu spelat åtta matcher utan att släppa in ett mål – tangerat allsvenskt rekord.

Redan i andra minuten kom Kalmars målvakt Tobias Andersson helt fel ut på en djupledsboll och Joel Nilsson snappade upp bollen framför fötterna på en utrusande Andersson. Nilsson rullade sedan in bollen från långt håll.

Och bara tre minuter senare kom en ny kalldusch för Kalmar. Frispark från höger och bollen damp ner framför Amin Sarr, som sköt in bollen i Anderssons vänstra hörn.

Det var inte Tobias Andersson dag i Kalmar-målet. I den 18:e minuten borde han gjort det bättre när Elias Andersson avlossade ett skott strax utanför straffområdet.  Via målvaktshandskarna gick bollen i nätet för tredje gången för Mjällby.

Inhoppande klubbikonen Jacob Bergström fick kröna den stora segern med sitt 4-0-mål i 83:e minuten.

– Det är magiskt. Klart jag är oerhört stolt över den resan vi gjort sedan förra Kalmar-matchen, sa målskytten i Discoverys sändning.

AIK och Halmstad  har också spelat åtta matcher i rad utan att släppa in mål. Det gjorde man 1999/2000 respektive 1999.