Zećira Mušović

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zećira Mušović och hennes Chelsea inleder gruppspelet i Champions League mot Real Madrid. Foto: SVT

Mušović förväntansfull inför Chelsea mot Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen inleder svensklaget Chelsea gruppspelet i Champions League i fotboll, med hemmamatch mot Real Madrid, och den svenska målvakten Zećira Mušović är förväntansfull inför stormatchen.

– Jag tror det blir en bra match med mycket publik, säger hon till SVT Sport.

Sedan Zećira Mušović kom till London och Chelsea för snart fyra år sedan har hennes fotbollsresa gått i raketfart. Hon har tagit VM-brons med det svenska landslaget och lagt beslag på platsen som Sverige-etta mellan stolparna.

Hemma i Chelsea har hon blivit ligamästare fyra år i rad, men inte lyckats vinna Champions League. Chelsea har nått semifinal fem av de sex senaste säsongerna, men bara varit i en final – som slutade med förlust mot Barcelona – 2021.

Damfotboll

– Vi har ett nytt ledarteam i Chelsea, och vi vill bevisa att vi fortsätter att ta kliv. Jag tycker att det ser väldigt bra ut och vi har en vass trupp, säger Zećira Mušović.

Möter Real tre år i rad

På tisdagen väntar alltså match mot Real Madrid. De två storklubbarna möts i gruppspelet för tredje året i rad, och Chelsea har med två segrar och två oavgjorda hittills inte förlorat.

– Det är ett bra motstånd med många duktiga spelare, som Filippa Angeldal, säger Zećira Mušović.

SVT sänder damernas Champions League – på onsdag möts Hammarby och St. Pölten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damfotboll

Mer i ämnet