• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

IFK Norrköpings My Cato under en träning med IFK Norrköping den 19 juni 2024 i Norrköping

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Magnus Andersson / BILDBYRÅN

My Cato uppvaktades av flera engelska toppklubbar – därför valde hon Crystal Palace

Uppdaterad
Publicerad

My Cato, 22, lämnar IFK Norrköping som klubbens dyraste försäljning någonsin på damsidan.

Nu ska hon spela för Crystal Palace i Women's Super Leage, WSL, men var även uppvaktad av flera toppklubbar i den engelska högstaligan.

– Det har absolut funnits intresse, säger My Cato till SVT Sport.

Mittfältaren My Cato har lämnat Norrköping för London, där hon varit i knappt en vecka, och har ännu inte hittat en lägenhet.

– Det är spännande så klart. Det är svårt att veta var man ska bo. Jag får ta hjälp av dem i laget och se vad som blir bäst, säger hon.

– Det är kul att komma till en så stor stad. Främst är jag här för att spela fotboll, men så klart tror jag inte att jag kommer att ha det tråkigt utanför fotbollen heller.

”Tufft beslut”

Under söndagen stod det klart att IFK Norrköpings-kaptenen lämnar klubben i sitt hjärta för WSL-nykomlingen Crystal Palace.

– Det klart det var ett väldigt tufft beslut att ta ändå. IFK Norrköping betyder allting för mig. Det är svårt att lämna och jag kommer sakna dem massor, men jag vet också att det inte är ett ”hejdå” utan mer ett ”på återseende”.

”Det enda konkreta”

Crystal Palace var inte den enda klubben som var intresserad av Cato, som varit uttagen till en landslagssamling, men ännu inte debuterat för Sverige.

– Det var det enda konkreta. Sen har det funnits intresse så klart. Det var det som kändes rätt i min karriär att ta ett litet mellansteg innan man ger sig på toppklubbarna här i England, säger hon.

Fanns det toppklubbar som var intresserade?

– Det har absolut funnits intresse, men inget konkret.

Ska försöka etablera sig i WSL

Men vilka engelska toppklubbar som var intresserade vill Cato inte avslöja.

– Det håller jag för mig själv, säger hon.

Enligt uppgifter till SVT Sport kostade Cato mellan 200 000 och 300 000 pund, vilket motsvarar mellan 2,7 och 4 miljoner kronor.

Svenskan är en av flera värvningar som Crystal Palace gjort för att försöka etablera sig i WSL.

– De har gjort många förändringar för att hålla sig kvar. Det känns verkligen som att de investerar i damlaget. Det kommer bli ett väldigt tufft, men ett spännande år, konstaterar Cato, som ännu inte hunnit träna med sin nya klubb.

– Det är en häftig resa att vara med på. Det är ungefär samma resa som vi gjorde i Norrköping.

– Det är ju en dröm att spela i den här ligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.