Nederländerna vann dramatisk match mot Portugal

Nederländerna besegrade Portugal i en svängig match. Danielle Van De Donk blev stor matchhjälte när hon med ett drömmål satte 3-2 till Nederländerna.

I samma grupp som Sverige spelade Nederländerna mot Portugal. Och redan efter tre minuters spel hade Portugal en boll i mål, men det dömdes bort för offside. Istället var det Nederländerna som gjorde matchens första mål genom Damaris Egurrola. Bara några minuter senare utökade Stephanie Van Der Gragt ledningen till 2-0 när hon nickade in en hörna.

Nederländerna dominerade den första halvleken och hade flera lägen att utöka ytterligare. Men i en spelvändning gick en portugisisk spelare omkull i straffområdet. Domaren valde först att inte blåsa men när VAR-rummet påkallat domarens uppmärksamhet valde hon att granska situationen. Och efter några minuters överläggande valde domaren att ändra sig och döma straff.

Straffen tog Carole Costa hand om och reducerade till 2-1. Och i början på den andra halvleken kom kvitteringen för Portugal. Diana Silva nickade in kvitteringsmålet i den 47:e minuten.

Avgjorde med drömmål

Strax därefter återtog Nederländerna ledningen, i alla fall tillfälligt, men efter VAR-granskning dömdes målet bort då målskytten Jill Roord var offside. Men till slut skulle det nederländska laget få jubla. Danielle van de Donk sköt ett stenhårt distansskott rakt upp i krysset och gav sitt lag ledningen med 3-2.

Det målet blev matchavgörande och Nederländerna vann med 3-2 och går därmed upp som etta i grupp C före Sverige på fler gjorda mål.