Gavi gör Spaniens segermål 1-0 mot Norge.

Bilder från Viaplay: Gavi gjorde Spaniens mål i segern på Ullevål. Foto: Fredrik Varfjell

Norge förlorade i EM-kvalet – Spanien tog direktplatsen

Norge förlorade måstematchen hemma mot Spanien med 1-0 på Ullevål i Oslo och kan inte nå EM-slutspelet i Tyskland till sommaren via kvalet. Man får hoppas på den svåra vägen via Nations League-rankingen och ett playoff.

Strax efter pausen gjorde Barcelonaspelaren Gavi segermålet, 1-0. Spanien hade ett enormt tryck och hemmalaget kunde till slut inte freda sig.

Målet VAR-granskades under flera minuter med flera offsidesituationer att titta på innan det godkändes. Granskningen tog 4.27.

EM-kval fotboll

”Svårt efter målet”

– Vi har fyra-fem omställningsmöjligheter i den första halvleken som vi borde utnyttjat bättre och fått igenom Erling Haaland. Sedan får de målet och då blir det svårt, men det är nog inte i dag som vi tappar chansen, säger den norske förbundskaptenen Ståle Solbakken till norska TV2.

I första halvlek trodde de flesta att Spanien gjort ledningsmålet men det underkändes också för offside efter en lång VAR-granskning.

Norge och Haaland blekt

Norge var blekt och orkade aldrig störa Spanien. Manchester City-stjärnan Erling Haaland spelade hela matchen utan att han eller laget skapade någon speciellt het målchans.

Spanien säkrade en direktplats till EM-slutspelet tillsammans med Skottland som också blev klart.