Två spelare från ett fotbollslag firar tillsammans efter att ha gjort ett mål, omgivna av jublande åskådare. I bakgrunden syns en stor skärm med text som markerar evenemanget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se målen i den oavgjorda matchen mellan IFK Norrköping och BP. Foto: Magnus Andersson / BILDBYRÅN

Norrköping med blytung poäng i bottenstriden – kryssade mot Brommapojkarna

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping är högst indragna i bottenstriden av allsvenskan.

Hemma mot Brommapojkarna tog man en blytung poäng efter 1-1 under måndagskvällen.

– Med situationen vi är i önskar vi mer, säger Jacob Ortmark till Max.

Norrköping klättrade upp på säker mark efter 1-1 mot Brommapojkarna.

En poäng är skillnaden på såväl kvalplats neråt som direkt uttåg från allsvenskan, så jämn är allsvenskan i år. Därför var dagens 1-1-poäng mot Brommapojkarna ack så viktig för Norrköping.

– I andra halvlek tycker jag att vi dominerar, därför känner man ”fan vi borde tagit tre poäng”, det är bara att skicka in bolljäveln, säger Jacob Ortmark, som gjorde sin första start efter lång skadefrånvaro, till Max.

Det började illa.

Årets succéman Nikola Vasic hittade Theo Bergvall, storebror till Tottenhams underbarn Lucas Bergvall, på andra sidan straffområdet som pricksköt in 1-0 för Brommapojkarna.

Precis innan halvtid kvitterade Arnor Ingvi Traustason för Norrköping när han mötte ett inlägg från Moutaz Neffati med pannan från nära håll.

Men det kunde blivit tre poäng till Norrköping. Tidigt i andra halvlek hade Traustason ytterligare en boll i nät men blåstes av för offside. Repriser visade sedan att om det nu var offside så var det med en hårsmån.

Brommapojkarna behåller sin plats som tabelltia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.