Mellan måndagen den 20 december och söndagen den 26 december testade Premier League 15186 personer, varav 103 alltså var positiva. Foto: TT

Ny rekordsiffra för covid-19 i Premier League – 103 nya fall förra veckan

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19-smittan fortsätter att skena i England. Förra veckan testade 103 spelare och ledare i Premier League positivt vilket överträffade rekordet på 90 personer veckan innan.

– Det är ett svårt läge, säger Watfords tränare Claudio Ranieri.

Mellan måndagen den 20 december och söndagen den 26 december testade Premier League 15186 personer, varav 103 alltså var positiva. Veckan innan var det 90 personer och veckan innan dess 42.

Under den stora fotbollsdagen annandagen i England ”Boxing day” ställdes tre matcher in på grund av smittan: Liverpool-Leeds, Wolverhampton-Watford och Burnley Everton.

Corona och idrott

Redan nu står det klart att Arsenal-Wolverhampton och Leeds-Aston Villa i morgon tisdag skjuts upp.

Hittills har 15 matcher skjutits upp.

Watford tränade för första gången på 17 dagar

Watfords tränare Claudio Ranieri har plockat upp U23-spelare för att kunna få träningen att fungera. Laget är hårt drabbat med tre uppskjutna matcher så här långt och i dag hade de sin första träning sedan 10 december.

– Det är svårt att veta om spelarna är redo efter att bara ha sett dem under en träning. Det är ett svårt läge, säger italienaren enligt Reuters.

Förra måndagen träffades ligaklubbarna för att diskutera ärendet och beslutade att låta ligaprogrammet stå fast.

Enligt BBC fick klubbarna då beskedet att de bör fullfölja sina matcher så länge de har 13 spelare, plus en målvakt, tillgängliga.

KLIPP: Klopp rasar mot ovaccinerade spelare: ”Som att köra rattfull” (5 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet