• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Dejan Kulusevski tillsammans med Juventus vice president Pavel Nedved. Foto: Juventus

Officiellt: Dejan Kulusevski klar för Juventus

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski är klar för Juventus FC. Det bekräftar klubben på sitt Twitterkonto. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2024.

– Jag är väldigt glad och året kunde inte ha börjat på ett bättre sätt, säger succésvensken till klubbens hemsida.

Dejan Kulusevski har gjort stor succé i Serie A-klubben Parma som han är utlånad från Atalanta. I december blev han också framröstad som ”månadens spelare” i Serie A. Nu är det klart att Dejan Kulusevski flyttar från Atalanta till storklubben Juventus FC. Kulusevski har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2024. 19-åringen köps av Turin-klubben för 365 miljoner kronor plus bonus på ytterligare 95 miljoner kronor.

– Jag är väldigt glad och året kunde inte ha börjat på ett bättre sätt. Det här är en stor dag för mig, mina vänner, min familj och alla som jobbat med mig. Jag är väldigt lycklig, säger Dejan Kulusevski till klubbens hemsida.

På 17 matcher i ligan har han gjort fyra mål och sju assist.

– Jag spelar för att vinna. Så om jag tycker det är bättra att skjuta, så skjuter jag. Men ser jag mina lagkamrater i en bättre position passar jag i stället. Det är bara vinsterna som räknas, säger han.

Spelar klart i Parma

I Juventus kommer Dejan Kulusevski få Maurizio Sarri som tränare.

– Han gjorde ett väldigt bra jobb med Napoli och Chelsea. Jag har studerat hans spel och jag gillar det väldigt mycket med att flytta bollen snabbt med få toucher och där man hjälper varandra ute på planen.

Precis som SVT Sport berättade tidigare i dag kommer Dejan Kulusevski spela klart säsongen i Parma och anlända till Juventus först nästa säsong. Det bekräftar storklubben på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.