Foto: Bildbyrån/Arkiv

Officiellt: Lindelöf förlänger med Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf blir Manchester United trogen ett tag till.

Den svenske landslagsbacken har förlängt sitt avtal med storklubben fram till 2024.

”United känns som hemma”, säger 25-åringen.

Victor Nilsson Lindelöf förlänger sitt avtal med Manchester United. Den svenske landslagsbacken har skrivit på ett femårskontrakt med den brittiska storklubben som gäller fram till 2024.

”Ända sedan jag skrev på för United har det känts som hemma. Jag har vuxit ordentligt både som spelare och människa de senaste två åren och för det är jag tacksam gentemot alla i klubben för deras hjälp och support”, säger spelaren i ett uttalande.

Tagit ordinarie plats

”Vigge” anslöt till Manchester United från Benfica sommaren 2017 och hade till en början svårt att ta en ordinarie plats i dåvarande tränaren José Mourinhos startelva.

Allteftersom har den 25-årige mittbacken dock vuxit fram som en av lagets mest givna kuggar i försvarslinjen och har sedan början av förra säsongen haft en fast plats i lagbygget som nu leds av norske managern Ole Gunnar Solskjær.

”Jag älskar att spela fotboll och mitt mål nu är att hjälpa laget att vinna troféer och betala tillbaka till fansen för deras enastående support”, tillägger Nilsson Lindelöf vars tidigare kontrakt gällde fram till sommaren 2021.

Ole Gunnar Solskjær om förlängningen:

”Victor har etablerat sig här och blivit en väldigt viktig del av vårt lag. Han inbringar lugn på planen och jag kan se att han är besluten att hjälpa den här klubben och bli framgångsrik här”.

Solskjær nöjd

Norrmannen tillägger:

”Jag är extremt glad över att han har förbundit sig med Manchester United. Vi ser alla fram emot att jobba tillsammans för att uppnå framgångar och ta United tillbaka till den nivån som vi vet att klubben tillhör”.

Manchester United spelar härnäst hemma mot kazakstanska Astana i Europa League på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.