Foto: Bildbyrån

ÖFK i stort sett klart trots förlusten

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK förlorade mot Hammarby i näst sista omgången men efter AFC Esklistuna kryss mot Sirius så är laget näst intill klara för nästa års allsvenska.

Endast Falkenberg kan gå om men då krävs de att dom tar in 19 mål i sista omgången.

– Man vet aldrig men det ska mycket till, säger Dina Islamovic till SVT Sport.

Det har varit ett tufft år för Östersunds FK både på och utanför planen. Klubben har varit väldigt nära konkurs och än är inte de hotet avfärdat. Rent sportsligt har dom också haft de kämpigt, innan vinsten mot Sirius i förra omgången hade laget 11 raka matcher utan vinst och man såg ut att kunna åka ur allsvenskan.

– Vi är ett lag som vill ligga högre upp men nu är vi glada att vi klarar oss kvar, säger Dina Islamovic.

”Varit tufft”

Men med hjälp av andra resultat så är det nu bara Falkenberg som teoretiskt kan peta ned ÖFK på kvalplats men då krävs att dom tar in 19 mål på Östersund i sista omgången. Så av allt att döma så reder ÖFK ut den sportsliga stormen och bli kvar i allsvenskan även nästa år.

– Båda på och av planen har de varit tufft, vi började säsongen bra men sen förlorade vi i stort sett allt. Senaste fem matcherna tycker jag att vi ryckt upp oss och gjort de bra.

Hur tufft var det när det var som värst?

Extremt, alltid lättare att komma till träningen och spela matcher med självförtroende som vi fick efter Siriusmatchen och jag tycker vi visar det här ikväll mot Hammarby, vi står upp bra mot ett riktigt bra lag, säger Dino Islamovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.