Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Olivia Schough om landslagspetningen. Foto: Bildbyrån/SVT

Olivia Schough om landslagspetningen: ”Jag har varit väldigt ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Olivia Schough petades från Peter Gerhardssons trupp till Nations League. Nu berättar hon om sina känslor.

– Jag har varit väldigt ledsen, säger hon till SVT Sport.

Olivia Schough har varit bofast i landslaget och var med och tog VM-brons i Australien och Nya Zeeland i somras. Men då truppen till Nations League-matcherna mot Spanien och Italien togs ut fanns hon inte med.

Yttern berättar om hur hon tog emot beskedet:

– Jag gör mitt bästa. Jag levererar hemma och gör mycket poäng. Det har jag gjort de senaste åren. Men just nu verkar det som att han vill något annat i landslaget. Det får jag väl bara acceptera, men det är såklart väldigt tungt. Jag har varit väldigt ledsen.

Har du fått någon förklaring?

– Det är konkurrenssituationen och att han behöver tänka om med nya skador som har kommit till. Det var då jag tänkte att jag kunde få mer speltid och förtroende, men förtroende känns som att det är svårt att få. Det har jag känt de här åren. Jag får fortsätta kämpa och hoppas att förtroendet kommer, säger hon.

Hur har de här dagarna varit?

– Det är klart att det inte har varit speciellt härligt. Jag identifierar mig som en landslagsspelare. Jag älskar att spela för Sverige och har gjort det i tio år. Givetvis var det en chock och en enorm besvikelse när jag fick reda på det.

Caroline Seger, vanligtvis lagkapten och lagkamrat med Schough i Rosengård, valde att tacka nej till samlingen.

– Jag hade ett bra samtal med Peter. Det har varit väldigt viktigt för mig att landa i allt. Det har varit ett år fyllt av mycket motgångar och bakslag, så jag behöver lite lugn och ro, träning och matchning. Det känns som rätt beslut.

Du har inte sagt tack och hej till landslaget?

– Än så länge så är det inget sådant på tapeten.

Rosengård vann med 3-1 mot BP på fredagskvällen.

OBOS Damallsvenskan

FC Rosengård logo

FC Rosengård

3 - 1

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

Malmö IP, Malmö
Publik: 1102
Domare: Julie Thomsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.