Viktor Prodell frälste Elfsborg med två sena mål borta mot Örebro. Foto: Foto: Bildbyrån

Prodells inhopp räddade Elfsborg

Örebro var på väg mot en lite tursam seger mot Elfsborg i går.

Men det ändrade inhopparen Viktor Prodell med två sena mål som gav Elsborg segern med 2–1 i Örebro.

– Vi var värda den här segern, det var rättvist. Jag är glad att vi lyckade vända och vinna. För det var helt obegripligt att domaren dömde bort vår (första) kvittering. Så det var extra starkt att vinna, sa Elfsborgs Simon Lundevall som stod för två fina målpassningar till Viktor Prodell.

Igboananikes sjätte mål

Efter en seg första halvlek där det mest var Elfsborg som skapade chanser fick Örebro fart i den andra halvleken. Först gjorde Kennedy Igboananike 1–0, hans sjätte för säsongen, med ett stenhårt skott från mitten av straffområdet, efter Örebros bästa anfall.

Några minuter senare trodde alla att matchens hetaste spelare, Elfsborgs Issam Jebali skulle få utdelning efter att ha missat tre bra lägen. Hans nick på hörna smet i nät vid bortre stolpen och alla var övertygade om att det var kvitterat.

Mål bortdömt

Men domaren Magnus Lindgren, och hans assisterande domare, hade sett att Örebros målvakt Oscar Jansson blivit hindrad av en Elsborgsspelare, så Jebali fick jaga vidare.

Innan matchen var slut hade Jebali haft sitt femte och sjätte fina skott mot mål. Men hans lägen, och även fina skott från Alex Dyer och Rami Kaib, stoppades av, som man trodde, matchvinnaren Oscar Jansson i Örebro-målet.

Prodell matchhjälte

Men matchvinnare blev inhopparen i stället Viktor Prodell. Han kom in med en kvart kvar och nickade in 1–1 på hörna i 84:e minuten och skarvade in 1–2 en minut senare, efter en tktigt smart passning från Simon Lundevall.

– Det var tufft att tappa , sa Axel Käll, Örebros tränare. Vi ska inte tappa en ledning på hemmaplan, så det kan vi inte vara nöjda med.