Här sätter Baumgartner 2-1 för Österrike i mötet med Polen. Foto: Annegret Hilse / BILDBYRÅN

Österrike besegrade Polen i EM – trots Lewandowskis inhopp

Storstjärnan Robert Lewandowski byttes in för Polen i ställningen 1-1. Då satte istället Österrike 2-1 minuter senare – och vann med 3-1.

– Det gör väldigt ont, säger Polens Adam Buksa till SVT Sport.

Gernot Trauner tryckte in ledningsmålet för Österrike med en välplacerad nick. Skulle Polen förlora igen?

Krzysztof Piątek skulle se till att matchen levde när han satte 1-1-målet och det var oavgjort inför den andra halvleken.

Fotbolls-EM

Med cirka 35 minuter kvar av matchen kastade Polen in sitt hemliga vapen – storstjärnan Robert Lewandowski.

Anfallaren skadade sig i EM-genrepet och gjorde sina första EM-minuter i turneringen. Men effekten uteblev för polackerna.

Christoph Baumgartner placerade in 2-1 och med drygt tio minuter kvar satte Marko Arnautovic 3-1 från straffpunkten efter en relativt billig straff.

Efter matchen var Polens Adam Buksa inte alls nöjd.

– Ärligt, just nu är jag full av känslor. Vi förlorade en match och det är avgörande idag. Vi tycker inte om det. Det är väldigt ledsamt för oss. Österrikes andra mål dödade matchen lite och det tredje stängde det helt. Det gör väldigt ont, säger Buksa till SVT Sport.