Gabriele Gravina slår tillbaka mot Kosovare Asllani.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun när Kosovare Asllani kritiserar Italiens val av arena i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Pampen slår tillbaka mot Asllani: ”Brist på respekt”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani kritiserade spelplatsen Castel di Sangro efter Sveriges möte med Italien i Nations League.

Nu har ordföranden i det italienska fotbollsförbundet, Gabriele Gravina, svarat.

– Det är brist på respekt, säger han enligt Corriere dello Sport.

Mycket av snacket inför Sveriges möte med Italien i Nations League handlade om valet av spelplats.

Arenan Stadio Teofilo Patini i den lilla staden Castel di Sangro, med 6 500 invånare, var scenen för ödesmötet, något Kosovare Asllani kritiserade efter matchen.

– Det är under all kritik av italienska förbundet att lägga matchen här ute i skogen. Jag har sett fler djur än människor här, sa stjärnan till SVT Sport.

”Tror inte hon är påläst”

Nu har Gabriele Gravina, ordförande i det italienska fotbollsförbundet bemött kritiken.

– Jag tror inte att hon är påläst. Castel di Sangro har stått värd för åtskilliga matcher med våra landslag, både på herr- och damsidan och förtjänar större respekt, säger han enligt Gazetta dello Sport och fortsätter:

– Italien har rätt att välja spelplats och mottagandet i Castel di Sangro har varit fantastiskt och jag upplever det inte som att vi har låtit någon spela i en skog. Sa hon att hon såg fler djur än människor? Jag vet inte vilken väg hon valde.

”Brist på respekt”

En annan stor italiensk tidning, Corriere dello Sport, skriver att det italienska förbundet nu har skickat en skrivelse till det svenska fotbollsförbundet för att uttrycka sin besvikelse. Tidningen skriver vidare att Gravina påpekade att uttalandet var ”brist på respekt”, enligt Fotbollskanalen.

Gabriele Gravina har tydliga kopplingar till staden då han var ordförande i och ägare av fotbollsklubben 1984–2000 och är hedersmedborgare sedan 2018. Sverige mot Italien sågs av 2500 åskådare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.