Kylian Mbappé

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en genomgång om vad som hänt i tvisten mellan Kylian Mbappé och PSG. Foto: Susana Vera / BILDBYRÅN

Paris SG förlorade tvisten med Kylian Mbappé – men vägrar betala

Uppdaterad
Publicerad

Kylian Mbappé ser ut att ha vunnit tvisten mot sin förra klubb Paris SG som kan få betala hisnande 630 miljoner kronor till fransmannen. Om nu klubben kommer att betala, vill säga.

Kylian Mbappé har under en längre tid varit i en rättstvist med sin förra klubb Paris Saint-Germain. Detta efter att den franska stjärnan hävdat att klubben inte betalat ut löner och bonusar som den skulle ha gjort, under hans sista tid i PSG.

Och nu ser Mbappé ut att gå vinnande ur det hela.

Enligt nyhetsbyrån AFP beordrar LFP, den franska ligaorganisationen, PSG att betala hisnande 630 miljoner kronor till fransmannen.

Samtidigt skriver nyhetsbyrån att PSG väntas trotsa ordern och vägra betala pengarna till den franska superstjärnan, som numera spelar i Real Madrid. Anledningen är att Parisklubben hävdar att Mbappé ska ha gått med på att avstå från summan redan i augusti 2023.

Mbappé var dagarna innan förhandlingen i Stockholm på nattklubbsbesök, vilket gett en anmälan om våldtäkt, en process som fortfarande pågår.

Han antydde då att Paris SG låg bakom den incidenten som en taktik inför förhandlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.