Peter Wettergren, assisterande förbundskapten, svarar på kritiken: ”Alla får tycka sitt” Foto: Bildbyrån

Peter Wettergren: ”Alla får tycka sitt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slutar som EM-gruppetta efter 3-2-segern mot Polen i går.

Trots det riktas det viss kritik mot hur Blågult spelar.

– För oss är det enkelt: Vi vill gå vidare ur gruppen och det har vi gjort. Alla får tycka sitt om sin fotboll, säger assisterande förbunskaptenen Peter Wettergren på presskonferensen.

Sverige spelade oavgjort mot Spanien, vann mot Slovakien med 1-0 och segrade i sista gruppspelsmatchen med 3-2 mot Polen. Det innebar att Blågult slutar som EM-gruppetta på sju poäng.

Men det finns de som vill att Sverige spelar en mer öppnare fotboll.

Fotbolls-EM

– Först och främst är jag väldigt glad över att vi gick vidare och vann gruppen, det var det vi ville. Och att vi dessutom gjorde det som gruppvinnare. Jag är oerhört stolt över grabbarna, säger Peter Wettergren och fortsätter.

– Jag har väldigt mycket vänner som skriver efter alla matcher och meraparten är positiv. För oss är det enkelt, vi vill gå vidare ur gruppen, och det har vi gjort. Alla får tycka sitt om sin fotboll.

Sverige har haft låg passningsprocent i de tre matcher man hittills spelat i mästerskapet. På presskonferensen får den assisterande förbundskaptenen en fråga om just det.

– Vi gör allt vi kan för att vinna nästa match. Att vi har låg passningsprocent må så vara. Att vi vinner passningsspelet är inte det viktigaste, det viktigaste är att vinna matchen.

På tisdag, 29 juni, ställs Sverige mot Ukraina i åttondelsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet