• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Paris Saint-Germain inledde säsongen med en seger. Foto: TT Nyhetsbyrån

PSG vann – utan Zlatan och med utvisning

Uppdaterad
Publicerad

De hade ingen Zlatan Ibrahimovic.

De tvingades spela två tredjedelar av matchen med en man mindre.

Men Paris SG vann ändå säsongens första match.

Matchvinnare: Lucas Moura.

Det blev en händelserik seriepremiär i den franska ligan, när mästaren PSG mötte Lille. PSG vann trots att Adrien Rabiot blev utvisad redan efter 28 min.

Men drygt elva minuter in i den första halvleken avslutades ett vackert anfall med att Lucas Moura rundade en utrusande målvakt med att i öppet mål rulla in säsongens första mål.

Franska Ligan

Sällsynt Lille-förlust

Det blev matchens enda mål, och PSG vann för första gången sedan de fick qatariska ägare 2011 en ligapremiär. Och för Lille var det första gången sedan 2010 de förlorade en ligapremiär.

Segern var relativt rättvis. Lille hade mycket boll, men skapade få chanser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska Ligan

Mer i ämnet