Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rebecka Blomqvist är glad över förlängningen. Foto: Bildbyrån/SVT

Rebecka Blomqvist stannar i Wolfsburg

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen ny klubbadress för Rebecka Blomqvist.

– Jag kommer att spela kvar i Wolfsburg, och det känns väldigt, väldigt bra, berättar den VM-aktuella svenska anfallaren för SVT Sport.

Under landslagssamlingen i april sa Rebecka Blomqvist att hon skulle lämna den tyska storklubben till sommaren, när kontraktet gick ut. Det var så hon kände då, inte minst på grund av begränsad speltid, att hon ville söka sig nån annanstans. Och det var det besked hon lämnade Wolfsburg. Men när den tyska Champions League-finalisten återigen tog upp samtalen, så blev det en vändning. Och det var helheten som lockade Blomqvist att stanna.

– Dels så vet jag att jag är i en fantastisk fotbollsmiljö. Jag utvecklas och jag känner att om jag kan få speltid i Wolfsburg så är det den miljön jag vill utvecklas i. Och från klubbens sida så kändes det som att förhoppningsvis så kan mina förutsättningar ändras lite.

Damlandslaget i fotboll

Tror du på mer speltid nu alltså?

– Jag tror på det, jag hoppas på det. Såklart så vet jag att det är en sån miljö jag är i, så varje träning, varje inhopp, varje match jag får så kommer jag behöva prestera på högsta nivån. Men jag är också villig att verkligen ge det en chans, och försöka att ta en plats helt enkelt, säger 25-åringen till SVT Sport.

Rebecka Blomqvist, som blev klar för Wolfsburg i november 2020, har nu skrivit på för ytterligare två år, och hon ser fram emot den utmaningen. Men närmast väntar ett efterlängtat VM i Australien/Nya Zeeland med det svenska landslaget.

– Jag känner mig i bra form, är otroligt taggad och vill egentligen bara resa iväg nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet