Rebecka Blomqvist. Foto: Bildbyrån

Rebecka Blomqvist tvåmålsskytt i cupen

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska landslagsanfallaren Rebecka Blomqvist blev tvåmålsskytt då hennes Wolfsburg tog sig till semifinal i tyska cupen. Man besegrade Bundesliga-laget Sand med hela 7-0 på hemmaplan.

– Jag har haft en bra tid i början av det här året, säger Blomqvist till SVT Sport.

Rebecka Blomqvist, 24, är i målform. Hon gjorde mål i den senaste Bundesliga-matchen mot Werder Bremen och i kvällens kvartsfinal mot Sand blev det två fullträffar.

Hon spelade hela matchen och gjorde 5-0 och 6-0 i storsegern. Sand spelar i högstaligan, men ligger sist med blygsamma två poäng.

– Jag tycker vi visar att vi är ett starkt lag. Bollarna ramlar in på slutet. Vi har tålamod och gör en stabil insats, säger Blomqvist och fortsätter:

– Det känns bra. Jag känner att fysiken är där och det är alltid skönt att spela 90 minuter och göra mål. Jag har haft en bra tid här i början av det här året.

De övriga lagen som är klara för semifinal i cupen är Bayern Münhcen och Bayer Leverkusen. Även segraren i matchen mellan Henstedt-Ulzburg och Turbine Potsdam går till semi. I Bundesliga är Wolfsburg tvåa bakom Bayern och i Champions League ska man spela kvartsfinal mot Arsenal.

– Om vi presterar på vår toppnivå och ser till att göra det vi är bäst på så tror jag vi har goda chanser att prestera bra i alla tre tävlingar. Vi är med för att vinna, säger svenskan.

Wolfsburg är regerande cupmästare efter att ha besegrat Eintracht Frankfurt i finalen i maj i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.