Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Rolfö: ”Situationen kanske inte är 100 procent”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö har varit lite krasslig och dras dessutom med ett krånglande knä.

Den svenska stjärnan är dock redo för söndagens VM-premiär.

– Situationen kanske inte är 100 procent som jag hade velat ha den, men jag kan inte gå runt och tänka på det, säger Rolfö till SVT Sport.

Fridolina Rolfö har vunnit både ligan och Champions League med sitt Barcelona den gångna säsongen. I Champions League-finalen blev hon dessutom stor matchhjälte med det avgörande 3-2-målet.

I VM är Rolfö en nyckelspelare för Sverige, men hennes högerknä skapar frågetecken. Inför Champions League-finalen höll det henne borta i fem veckor från fotbollen.

– Det började långt innan och jag vilade många veckor innan finalen för att få ordning på knäet. Fortfarande är det inte 100 procent och något jag måste anpassa mig till. Det känns ändå okej och har funkat bra i träning här. Det är det jag är gladast över.

Känner du någon oro nu när det gäller knäet?

– Situationen kanske inte är 100 procent som jag hade velat ha den, men jag kan inte gå runt och tänka på det det. Jag är glad att jag kan vara här och spela det här VM:et. Det är det enda jag kan fokusera på.

Tidigare i veckan åkte Rolfö på lättare sjukdomssymton vilket höll henne borta helt från träning under en dag. Men nu är hon helt återställd.

– Jag fick lite sjukdom där och var sämre en dag, men kände snabbt att jag blev bättre och fick tillbaka energi. Skönt att det var en snabbis och tur i oturen att det kom relativt tidigt och inte tätt inpå match.

Med titlarna Rolfö tagit med Barcelona kommer hon till VM med både stjärnstatus och självförtroende. Något hon vill sprida till gruppen.

– Jag ska försöka plocka med mig allt det jag haft. Jag känner att det har varit ett jättebra år hittills hemma i Barcelona och tar med mig det självförtroendet hemifrån till landslaget. Jag hoppas kunna bidra på många olika sätt.

I en intervju med Aftonbladet avslöjade dock Rolfös mamma, Eleonore Andersson, att knäskadan ska fixas till efter VM.

– Fridolina har lite problem med sitt knä och det skaväl åtgärdas efter VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.