Roman Abramovitj tog över klubben 2003. Foto: Bildbyrån

Roman Abramovitj första intervju på 15 år

Uppdaterad
Publicerad

Chelseas ägare Roman Abramovitj tog över klubben 2003. Två år efter det startade han upp klubbens damverksamhet.

I den första intervjun på 15 år pratar han bland annat om vikten av att stödja damfotbollen.

– Chelseas damlag är en viktig del av klubben och formar vilka vi är som klubb, säger han till Forbes.

I intervjun med Forbes talar Chelseas ägare Roman Abramovitj ut om sin tid som klubbens ägare och hur framtiden för Chelsea ser ut.

Abramovitj talar bland annat om klubbens satsning på damfotbollen.

– Damlaget är en viktig del av klubben och formar vilka vi är som klubb. Jag ser ingen anledning till varför andra klubbar inte skulle vilja stödja damfotbollen och förse dem med de bästa förutsättningarna för att lyckas, säger Abramovitj till Forbes.

Han fortsätter:

– För mig handlar det dels om principen, men också att damfotboll har en enorm potential. Om damfotbollen fick samma nivå av stöd som herrfotboll, så skulle den vara lika framgångsrik affärsmässigt.

Chelseas damfotbollsverksamhet har varit en del av klubben sedan Abramovitj andra år som ägare. Och där stöd för truppen, en träningsanläggning och en egen dedikerad arena har varit viktiga delar i satsningen.

– Jag tycker att vår investering har givit frukt. Jag tycker att lagets framgångar visar vad som kan uppnås när du tillägnar resurser och rätt ledarskap. Emma Hayes (tränaren) har gjort ett fantastiskt arbete med laget. Bara det senaste året har laget vunnit Women's Super League, slagit den längsta förlustfriasviten i ligans historia (32 matcher) och vunnit ligacupen för andra året i rad, säger han.

Chelsea spelar kvartfinal i Champions League onsdag den 24:e mars, där möter laget Wolfburg. I laget spelar tre svenskor, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic.

ARKIV: Harder målskytt när Chelsea tangerade rekord (17 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.