Ronaldo jublar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ronaldo räddade poäng för United på tilläggstid

Manchester United var på väg mot förlust borta mot Atalanta. Då klev Cristiano Ronaldo fram på tilläggstid – två gånger om – och räddade en viktig poäng.

– Vi ger aldrig upp och vi trodde på det till slutet. Det här är ett bra resultat för oss, säger Ronaldo efter matchen.

I det förra Champions League-mötet ledde Atalanta över Manchester United med 2-0 i paus. Italienarna kunde dock inte stå emot i 90 minuter – Cristiano Ronaldo satte segermålet 3-2 i 81:a minuten.

Ikväll såg det länge ut att bli ombytta roller. Då klev, såklart, Ronaldo fram på nytt.

Först var portugisen inblandad i matchens delikatess.

Det var på tilläggstid i den första halvleken som United rullade upp Atalanta-försvaret totalt. Bruno Fernandes klackade till sist fram bollen till Ronaldo – som sköt in 1-1.

Men drygt tio minuter in i andra halvlek tog Atalanta över ledningen. Duván Zapata kom fri med David De Gea och lyfte in 2-1 – men det dröjde innan hemmafansen i Bergamo kunde jubla på riktigt. Målet dömdes först bort, men VAR-granskningen visade att Harry Maguire upphävt offsiden.

2-1 stod sig – fram till den 91:a minuten. Och återigen var det Ronaldo som räddade United. Målet var hans femte på fyra Champions League-matcher den här säsongen.

– Det var en svår match. Det är alltid svårt här, men vi trodde på det till slutet. Jag hjälpte mitt lag att ta en poäng och jag är så glad, säger Ronaldo.

– Vi visste att Atalanta skulle sätta press på oss. De är alltid svåra att spela emot. Vi hade lite tur på slutet, men det här är fotboll, säger Ronaldo.

Resultatet innebär att Manchester United nu toppar grupp F före Villarreal, där båda lagen har sju poäng.